Parterapi

Idag kommer jag att berätta om det här med parterapi, detta är någonting som jag och min partner har varit på på en mottagning i Linköping. Det är värt att gå på det, eftersom det kan hjälpa er i ert förhållande. Det kan hjälpa er att komma vidare på ett sätt som ni inte vetat om tidigare, vilket är viktigt. Det ger individuellt stöd och en plats för diskussion med er partner och lite externt stöd från någon annan parterapeut, denna person är van vid att ge parterapi.

Oss hjälpte det i alla fall och det gjorde att vi kom närmare varandra. För vi hade svårt att prata med varandra, och det gjorde att vi bråkade en del, vi hade väldigt olika rutiner och sådant som man gör när man lever med någon. Vi hade olika idéer om hur man ska göra det, och framförallt så var vi två helt individer. Men vi fick gå halva vägen var, och det blev bra ändå, man ska ju ge och ta i ett förhållande. Varför inte prova parterapi? Det behöver ju inte vara så farligt att gå på det. Det kan i alla fall inte göra skada!

Vi har varit på mötena i fyra veckor, där vi dels pratade om vad vi hade att erbjuda hos oss själva, t ex hur vi vill ha det hemma eller saker som jag skulle kunna stötta min partner med. Dels berättade vi om vad vi tycker är svårt mellan oss, sen fick vi mycket information från mottagningen om deras arbetssätt och några av de olika metoderna som används där.

Om du eller din partner har frågor om parterapi, så kan ni vända er till någon som erbjuder detta, och är det så att ni bor i Linköping kan jag varmt rekommendera denna mottagning, för där får man bra hjälp.